Tippek a tartósabb körömlakkhoz

by - április 12, 2019

Sziasztok! A mai bejegyzésben azt a néhány "trükköt" szeretném megosztani veletek, amelyeket alkalmazni szoktam körömfestésnél a minél tartósabb végeredmény elérése érdekében. Ezek leginkább olyan apróságok lesznek, amelyek bárki számára könnyedén elérhetőek és mindössze egy kis odafigyelést igényelnek, tehát arról, hogy milyen márkákat érdemes választani most nem esik szó - esetleg majd egy későbbi bejegyzésben.

Tisztítás
Az első és talán az egyik legfontosabb lépés, hogy tisztítsuk le a körmünket valamilyen alkoholos oldattal. Én erre mostanában a Spiritus salicylatust szoktam használni, ami alapvetően pattanásos bőrre van, szóval nem egy speciális folyadékról van szó, és bármilyen hasonló készítménnyel helyettesíthető. Amire viszont érdemes figyelni, bár apróság, velem mégis gyakran megesik, hogy ilyenkor a vattáról, egy kis szösz kerül a körmömre, amit mindenképpen el kell távolítani festés előtt!

Alaplakk
Az alaplakk nem csupán a köröm kiegyenlítése, és ezáltal a szebb végeredmény elérése érdekében fontos, hanem a tartósságot is növelheti, így nem érdemes kihagyni ezt a lépést.

Lakkozás
Én két rétegben szoktam felvinni a lakkot, még akkor is ha jól fed, mert nálam előfordul, hogy az első réteget nem sikerül tökéletesen eloszlatnom, így a másodikkal tudok korrigálni, és ezáltal az esetlegesen kimaradt apróbb (szinte észrevehetetlen) területekre is kerülni fog a körömlakkból, ami értelem szerűen a tartósságán is javítani fog. Arról se feledkezzünk meg, hogy mindig le kell zárni a köröm végét (alaplakknál is), mivel ez nagyban hozzájárul a festés tartósságához.

Fedőlakk
Végezetül pedig jöhet a fedőlakk, szintén zárjuk le a köröm végét, valamint ügyeljünk arra, hogy minden réteg megszáradjon. Ezt úgy tesztelhetjük le, hogy két körmünket óvatosan egymáshoz érintjük, majd eltávolítjuk, és ha ekkor még egy kis ragadást/tapadást érzékelünk, akkor várjunk, mivel a festék még nem száradt meg teljesen.

You May Also Like

0 megjegyzés